Snygga fototapeter

Bilder på snygga fototapeter, tapet med motiv och fondväggar. Inspiration och idéer för hemmets väggar

Sätta upp tapeter

Publicerad 2016-07-01 09:33:00 i Allmänt,

Hur man sätter upp tapeter

Om du funderar på att tapetsera ett rum i huset finns det några tips och hjälpsam kunskap vi kan ge dig för att minimera misstag och maximera effektivitet. Denna guide kommer att lära dig hur man hänga tapeter effektivt. Först och främst måste du ta reda på vilken typ av tapet som du använder, oavsett om det är förklistrad eller om du behöver tillämpa klistra på det. Det är frågor du måste besvara innan du börjar ditt projekt. Den första och viktigaste aspekten är att förbereda din vägg.

Förbereda Vägg

Medan många människor använder nya tapeter för att täcka upp hål eller hack i väggen. Var noga med att gipsa eventuella hål i väggen innan du sätter upp tapet. Detta gör att din tapet att håller lättare eftersom det finns mycket mer yta för tapeten att hänga på. Förutom att täcka upp alla eventuella skråmor och hål i väggen, se till så att slipa väggen för att se till så att inga små utskjutande ojämnheter förstör tapeten. Slutligen, se till så din vägg är torr innan du börjar. Eventuella våta fläckar kan visa sig vara problematiskt när man försöker få tapeten att hålla på ett effektivt sätt. Även om förberedelse verkar vara en hel del onödigt arbete, kan det rädda dig från att behöva repapera en hel vägg längre in i framtiden.
Mätning av Wall och papper

Mät upp längden på väggen och lämna några cm på toppen och botten på tapeten för att tillåta dig själv lite andrum att trimma ned tapeten. Det är mycket lättare att uppskatta hur mycket du behöver och sedan trimma pappret.

När du har mätt väggen och dina papper och klipper du ut rätt storlek, gör ett snabbtest av tapeten på väggen utan någon pklister eller vatten för att se till att den mäter ut korrekt. Var noga med att redogöra för några cm överhäng på toppen och botten av din vägg.

Applicering av bindemedel

Nu när du har din vägg beredd, dina papper uppmätta och skärda, är det dags att applicera limmet. Innan du använder någon lim på tapeten det är en bra idé att vika papperet tillbaka över på motsatt sätt det ursprunglia vikas. Detta gör tapeten plattare så att den inte rullas upp så mycket.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela